Sałatka z cykorii z burakami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym

Sałatka z cykorii z burakami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 4 obrane i pokrojone cykorie
  • 1 średni burak
  • obrany i pokrojony w kostkę
  • 175 g sera pleśniowego w kawałkach
  • 150 g orzechów włoskich (łupanych lub prażonych)
  • 1/2 szklanki oleju z orzechów włoskich
  • 2 łyżki octu z czerwonego wina
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oderwij liście cykorii i rozłóż je na talerzu. Poukładaj kawałki buraka, dodaj ser pleśniowy i orzechy. Wymieszaj olej z octem. Sprawdź, czy proporcje są odpowiednie. Dopraw mieszankę i skrop nią sałatkę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA