Sałatka z cykorii z burakami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 4 obrane i pokrojone cykorie
- 1 średni burak
- obrany i pokrojony w kostkę
- 175 g sera pleśniowego w kawałkach
- 150 g orzechów włoskich (łupanych lub prażonych)
- 1/2 szklanki oleju z orzechów włoskich
- 2 łyżki octu z czerwonego wina
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oderwij liście cykorii i rozłóż je na talerzu. Poukładaj kawałki buraka, dodaj ser pleśniowy i orzechy. Wymieszaj olej z octem. Sprawdź, czy proporcje są odpowiednie. Dopraw mieszankę i skrop nią sałatkę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W