Sałata rzymska i radicchio z salsą

Sałata rzymska i radicchio z salsą
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Sos z salsy
¼ szklanki czerwonej ostrej salsy (według mojego przepisu) lub gotowej ze słoika
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 ½ łyżeczki octu balsamicznego
½ łyżeczki soli
¼ szklanki świeżych liści kolendry
6 szklanek kawałków sałaty rzymskiej i radicchio, umytych i osuszonych

Przygotowanie
W miseczce wymieszać składniki sosu. Przed podaniem połączyć liście sałaty rzymskiej i radicchio. Polać sosem i podrzucić. Podawać.


© Jacques Pepin

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA