Sałata rzymska i radicchio z salsą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Sos z salsy
¼ szklanki czerwonej ostrej salsy (według mojego przepisu) lub gotowej ze słoika
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 ½ łyżeczki octu balsamicznego
½ łyżeczki soli
¼ szklanki świeżych liści kolendry
6 szklanek kawałków sałaty rzymskiej i radicchio, umytych i osuszonych
Przygotowanie
W miseczce wymieszać składniki sosu. Przed podaniem połączyć liście sałaty rzymskiej i radicchio. Polać sosem i podrzucić. Podawać.
© Jacques Pepin
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W