Sorbet z wiśniami na marsali
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- szklanka słodkiej marsali (albo porto)
- 0,5 kg mrożonych wiśni
- 7 bezików
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utłucz beziki w moździerzu. W blenderze z funkcją kruszenia lodu zblenduj mrożone wiśnie z winem i bezikami. Przełóż do pojemnika, włóż do zamrażalnika. W ten sposób można przygotować też sorbet z prosecco, wina musującego albo szampana z mieszanką mrożonych owoców egzotycznych z mango.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W