Sos do pizzy

Sos do pizzy
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Postaw rondel na średnim ogniu. Kiedy się rozgrzeje dodaj oliwę i cebulę. Podsmaż, aż cebula się zeszkli i zacznie nabierać koloru, a następnie dodaj czosnek. Podsmaż jeszcze kilka minut, ale uważaj, żeby nie przypalić czosnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Zamieszaj i porozgniataj kawałki pomidorów spodem łyżki. Dodaj oregano, zamieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, aż sos zgęstnieje. Jeśli chcesz możesz go zmiksować w blenderze stojącym, lub blenerem ręcznym. Tym sosem posmaruj spody pizzy, a następnie nałóż na to dodatki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA