Cappuccino z białych szparagów z kleksem wytrawnej różowej bitej śmietany
Oceń przepis:
Przygotował:
Agata Jędraszczak
- Seria kulinarna:
- ImprezuJEMY (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 1 kg szparagów
- 2 cebule
- 1 łyżka masła
- 3 szklanki bulionu z kurczaka mrożonego
- 2 pojemniczki śmietany do zup
- 2 gałązki świeżego tymianku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- śmietanka kremówka
- koncentrat z buraków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odkroić twarde końce szparagów, obrać i odciąć główki na długość 3 cm. Dłuższe części łodygi szparagów pokroić na kawałki i ugotować w bulionie. Bulionu powinno być tyle, aby tylko przykrył szparagi. Cebule pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni. Dodać do szparagów z bulionem. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko razem zmiksować blenderem ręcznym i dodać 1/2 filiżanki śmietanki oraz odłożone końcówki szparagów. Ubić śmietanę z odrobiną soku z buraka. Zupę przelać do filiżanek i przyozdobić kleksem różowej śmietany.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W