Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
Oceń przepis:
Składniki:
- 300 ml soku wiśniowego
- 300 ml soku pomarańczowego
- 600 g wydrylowanych wiśni
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 l lodów waniliowych
- 10 g pistacji solonych
- szczypta cynamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku podgrzej sok wiśniowy i ¾ soku pomarańczowego. Dodaj wydrylowane wiśnie, miód i cynamon. Całość wymieszaj i zagotuj. Do pozostałej części soku pomarańczowego dodaj mąkę ziemniaczaną i dodaj do zupy stale mieszając, kiedy wiśnie będą miękkie. Ostudź zupę i przełóż do lodówki. Posiekaj pistacje. Podawaj mocno schłodzoną z gałkami lodów i pistacjami. Udekoruj listkami mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W