Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 400 g wędzonego dorsza
- 1 l bulionu drobiowego
- 1 cebula
- 1 marchew
- 2 łodygi selera naciowego
- ½ cytryny
- makaron gniazdka-wstążki
- ½ kostki masła
- 1 liść laurowy
- koperek
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wędzonego dorsza obierz ze skóry i oczyść z ości. Pokrój cebulę i podsmaż na maśle, aż się zeszkli. W międzyczasie pokrój seler naciowy, marchew i dodaj do cebuli. Warzywa zalej bulionem drobiowym i dopraw złamanym na pół liściem laurowym. Bezpośrednio do zupy dodaj makaron. Zupę dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Posiekaj koperek, natkę pietruszki i dodaj do zupy. Na sam koniec dodaj kawałki dorsza i całość zagotuj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W