Zupa z wędzonego dorsza z makaronem

Zupa z wędzonego dorsza
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wędzonego dorsza obierz ze skóry i oczyść z ości. Pokrój cebulę i podsmaż na maśle, aż się zeszkli. W międzyczasie pokrój seler naciowy, marchew i dodaj do cebuli. Warzywa zalej bulionem drobiowym i dopraw złamanym na pół liściem laurowym. Bezpośrednio do zupy dodaj makaron. Zupę dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Posiekaj koperek, natkę pietruszki i dodaj do zupy. Na sam koniec dodaj kawałki dorsza i całość zagotuj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA