Barramundi z wietnamską sałatką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 filety z barramundi
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oliwy
Sos:
- ćwierć filiżanki sosy rybnego
- pół filiżanki wody
- 1 łyżka cukru kokosowego
- sok z 2 limetek
- 1 posiekane chili
- 1 posiekany ząbek czosnku
Sałatka:
- 2 łyżki sezamu
- 1 mała, poszatkowana kapusta pekińska
- 1 starta marchewka
- 1 posiekana czerwona cebula
- 1 filiżanka kiełków fasoli
- 1 filiżanka poszatkowanej papai albo mango
- 1 filiżanka liści mięty wietnamskiej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu zmiksować.
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Polać sosem.
Rybę osolić i smażyć na rozgrzanej oliwie przez minutę z każdej strony. Tłuszcz odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z sałatką.
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Polać sosem.
Rybę osolić i smażyć na rozgrzanej oliwie przez minutę z każdej strony. Tłuszcz odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W