Barramundi z wietnamską sałatką

Barramundi z wietnamską sałatką
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 filety z barramundi
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oliwy
Sos:
  • ćwierć filiżanki sosy rybnego
  • pół filiżanki wody
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • sok z 2 limetek
  • 1 posiekane chili
  • 1 posiekany ząbek czosnku
Sałatka:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki sosu zmiksować.
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Polać sosem.
Rybę osolić i smażyć na rozgrzanej oliwie przez minutę z każdej strony. Tłuszcz odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z sałatką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA