Kremowa zupa z dorsza z marynowanym imbirem i ziemniakami

Kremowa zupa  z dorsza z marynowanym imbirem i ziemniakami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchewkę, cebulę, selera, czosnek, papryczkę chilli, imbir, jabłko i ziemniaki pokrój na średnie kawałki. Na maśle w garnku najpierw podsmaż ziemniaki i jabłka, następnie pozostałe warzywa. Dopraw solą i pieprzem. Warzywa podsmaż. Dolej bulion rybny i dodaj filety. Warzywa gotuj do miękkości, następnie zupę zmiksuj na jednolity krem. Idealnym dodatkiem do zupy będą smażone ostre fileciki z dorsza. W maszynce do mielenia zmiel paprykę, cebulę, papryczki tajskie, czosnek i marchewkę. Na patelnię wlej olej i przesmaż zmielone warzywa. Pastę dopraw solą i duś przez 10 minut. Na koniec dodaj przecier pomidorowy i cukier. Pastę przełóż do miseczki, jednak nie całą. Na patelni, na której zostało trochę pasty, usmaż kawałki ryby. Zupę krem podawaj z kawałkami dorsza. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA