Rillettes z łososia z chrzanem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- filet z surowego łososia o wadze 300 g
- 300 g łososia wędzonego na ciepło
- 2 łyżki kaparów
- duża garść posiekanego koperku
- 200 ml jogurtu greckiego
- 50 ml świeżo tartego chrzanu
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 czerwona cebula
- chrupkie pieczywo – do podania
- kwiaty gorczycy łąkowej – do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Surowego łososia delikatnie obgotować w lekko osolonej wodzie. Zostawić do wystygnięcia, przełożyć do miski, podzielić na płatki. Dodać rozdrobnionego wędzonego łososia, kapary i koperek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać jogurt z chrzanem i musztardą.
Podawać rillettes na chrupkim pieczywie, z łyżką jogurtu, krążkami czerwonej cebuli i kwiatami gorczycy na wierzchu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W