Kociołek z baraniną

Kociołek z baraniną
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 12)
Rodzaj dania:
Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 500 g solonej suszonej baraniny (namoczonej na 24 h)
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g brukwi
  • 200 g ziemniaków
  • 200 g pasternaku
  • 200 g marchewki
  • duża szczypta świeżych listków tymianku
  • 330 ml piwa typu lager
  • 200 g kiełbasek jagnięcych
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki i musztarda – do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę cebulę usmażyć na maśle w dużym rondlu. Dodać namoczone mięso i tymianek, wlać piwo i tyle wody, by wszystko przykryła. Zakryć pokrywką, gotować, aż mięso zmięknie.
Warzywa obrać, pokroić w dużą kostkę, włożyć do rondla, gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką i łyżką musztardy z boku.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA