Kociołek z baraniną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 12)
- Rodzaj dania:
- Dania z jagnięciny i baraniny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g solonej suszonej baraniny (namoczonej na 24 h)
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 200 g brukwi
- 200 g ziemniaków
- 200 g pasternaku
- 200 g marchewki
- duża szczypta świeżych listków tymianku
- 330 ml piwa typu lager
- 200 g kiełbasek jagnięcych
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki i musztarda – do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojoną w kostkę cebulę usmażyć na maśle w dużym rondlu. Dodać namoczone mięso i tymianek, wlać piwo i tyle wody, by wszystko przykryła. Zakryć pokrywką, gotować, aż mięso zmięknie.
Warzywa obrać, pokroić w dużą kostkę, włożyć do rondla, gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką i łyżką musztardy z boku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z jagnięciny i baraniny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W