Obazda
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 200 g sera camembert
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 100 g tłustego twarogu
  • 2 cebule czerwone
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki + trochę do posypania
  • ok. 50 ml jasnego piwa
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka kminku
  • paluszki do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser camembert drobimy widelcem, dodajemy masło, twaróg, paprykę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie razem rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Pół cebuli kroimy bardzo drobno, podobnie szczypior i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i schładzamy. Cebulę kroimy w krążki i obkładamy nią schłodzony ser, posypujemy papryką, wbijamy paluszki i podajemy jako bawarską przekąskę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA