Obazda
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 200 g sera camembert
- 2 łyżki miękkiego masła
- 100 g tłustego twarogu
- 2 cebule czerwone
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki + trochę do posypania
- ok. 50 ml jasnego piwa
- 1 łyżeczka szczypiorku
- 1 łyżeczka kminku
- paluszki do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ser camembert drobimy widelcem, dodajemy masło, twaróg, paprykę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie razem rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Pół cebuli kroimy bardzo drobno, podobnie szczypior i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i schładzamy. Cebulę kroimy w krążki i obkładamy nią schłodzony ser, posypujemy papryką, wbijamy paluszki i podajemy jako bawarską przekąskę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W