Mini pizza z ricottą i pomidorkami koktajlowymi lub z prosciutto i mozzarellą

Mini pizza z ricottą i pomidorkami koktajlowymi lub z prosciutto i mozzarellą
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę z solą i jogurtem i wyrób na gładkie, elastyczne ciasto. Z ciasta uformuj kilka kulek, a następnie rozwałkuj je na cienkie placki.
Podsmaż każdy placek z obu stron na rozgrzanej suchej patelni kilka minut. Odstaw placki i zawiń je w folię aluminiową, by zachowały ciepło.
Podsmaż pomidory na patelni, wlej miód i obtocz w nim pomidorki. Odstaw.
Kilka placków posmaruj ricottą, dodaj pomidorki, dopraw solą i pieprzem i dodaj dymkę. Całość polej miodem z patelni.
Pozostałą część podaj z szynką prosciutto, mozzarellą i bazylią. Dopraw do smaku i polej oliwą z oliwek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA