Karczochy z parmezanem

Karczochy z parmezanem
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Napełnij dużą miskę wodą, dodaj sok z cytryny. Przygotuj karczochy: odetnij łodygi i twarde części, obierz zewnętrzne liście. Pokrój drobno karczochy i wrzuć je do wody z sokiem cytrynowym. W ten sposób nie stracą koloru. W rondlu podgrzej oliwę. Odcedź karczochy. Wrzuć je na gorącą oliwę i smaż, aż będą gotowe i chrupiące na brzegach. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do miski. Skrop sokiem z cytryny. Udekoruj tartym parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA