Karczochy z parmezanem
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- woda
- sok z 1 cytryny
- 12 małych karczochów (50 g każdy)
- 60 ml oliwy
- 2 ząbki rozgniecione ząbki czosnku
- sól morska i mielony pieprz
- parmezan do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Napełnij dużą miskę wodą, dodaj sok z cytryny. Przygotuj karczochy: odetnij łodygi i twarde części, obierz zewnętrzne liście. Pokrój drobno karczochy i wrzuć je do wody z sokiem cytrynowym. W ten sposób nie stracą koloru. W rondlu podgrzej oliwę. Odcedź karczochy. Wrzuć je na gorącą oliwę i smaż, aż będą gotowe i chrupiące na brzegach. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do miski. Skrop sokiem z cytryny. Udekoruj tartym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W