Tagliatelle ze szpinakiem i soczewicą

Tagliatelle ze szpinakiem i soczewicą
Oceń przepis:
164 ocen Średnia ocena: 3.40

Składniki:

  • ½ opakowania makaronu tagliatelle
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 1 szklanka ugotowanej zielonej soczewicy
  • ½ łyżeczki kuminu
  • ½ małego chili
  • 200-250 g serka mascarpone
  • 400 g świeżego szpinaku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • skórka z ½ cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, w połowie gotowania zaczynamy przygotowywać sos.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę wraz z pokrojonym w plasterki czosnkiem. Dorzucamy soczewicę, doprawiamy kuminem, skórką z cytryny i chili.
Krótko podsmażamy i dorzucamy listki szpinaku.
Doprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy gaz i dodajemy serek mascarpone. Do warzyw wymieszanych z serem dodajemy ugotowany al dente makaron, krótko razem przesmażamy na patelni i serwujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA