Tagliatelle ze szpinakiem i soczewicą
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 13)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Składniki:
- ½ opakowania makaronu tagliatelle
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- 1 szklanka ugotowanej zielonej soczewicy
- ½ łyżeczki kuminu
- ½ małego chili
- 200-250 g serka mascarpone
- 400 g świeżego szpinaku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- skórka z ½ cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, w połowie gotowania zaczynamy przygotowywać sos.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę wraz z pokrojonym w plasterki czosnkiem. Dorzucamy soczewicę, doprawiamy kuminem, skórką z cytryny i chili.
Krótko podsmażamy i dorzucamy listki szpinaku.
Doprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy gaz i dodajemy serek mascarpone. Do warzyw wymieszanych z serem dodajemy ugotowany al dente makaron, krótko razem przesmażamy na patelni i serwujemy.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę wraz z pokrojonym w plasterki czosnkiem. Dorzucamy soczewicę, doprawiamy kuminem, skórką z cytryny i chili.
Krótko podsmażamy i dorzucamy listki szpinaku.
Doprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy gaz i dodajemy serek mascarpone. Do warzyw wymieszanych z serem dodajemy ugotowany al dente makaron, krótko razem przesmażamy na patelni i serwujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W