Bezglutenowy makaron z pesto i wędzonym pstrągiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:pół opakowania bezglutenowego makaronu
1 filiżanka prażonych makadamii
3 filiżanki liści bazylii albo kolendry
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1 filiżanka oliwy
pół filiżanki pokruszonej koziej fety (opcjonalnie)
1 łyżeczka soli morskiej (opcjonalnie)
1 wędzony pstrąg
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić.
Pstrąga obrać z mięsa (ości i skórę zostawić do bulionu).
Przygotować pesto – w moździerzu rozgnieść orzechy i zioła z odrobiną oliwy. Dodać czosnek oraz fetę. Jeśli potrzeba, doprawić do smaku solą i oliwą.
Makaron przełożyć do miski, dodać pesto i odrobinę oliwy. Na koniec dołożyć kawałki pstrąga.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W