Buła z flaczkami

Buła z flaczkami
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 8)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy, Dania z cielęciny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z czosnku, soli, orzechów, bazylii, suszonych pomidorów, sera i oliwy utrzeć pesto.

Na oleju podsmażyć podgotowane i pokrojone drobno flaki cielęce. Posolić i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić 20 minut.

Bułki przekroić i podsmażyć na maśle.

Z kapusty zrobić surówkę:  posiekać, zaprawić sokiem z cytryny, solą, dodać pokrojoną drobno cebulę i  garść rukoli. Wymieszać z oliwą. Na bułkach ułożyć surówkę i flaki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA