Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 5 kiszonych pomidorów
- 2 jajka
- 200 g sera feta
- 2 szczypty sumaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelnię wrzuć masło i rozpuść. Następnie dodaj pokrojone kiszone pomidory i wbij jaja. Gdy białko lekko się zetnie, wierzch posyp fetą i dopraw sumakiem.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut. Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika posyp rukwią wodną.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut. Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika posyp rukwią wodną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W