Grzyby duszone w maślance z katalońską grzanką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania z grzybów
Składniki:
- 2 garści kurek
- garść kapeluszy podgrzybków
- 5 ciemnych pieczarek portobello
- masło
- 3 cebule szalotki
- pół główki czosnku
- kilka liści laurowych
- gałązka rozmarynu
- szczypta soli
- 2 szczypty pieprzu
- łyżka sosu sojowego
- garść świeżego jarmużu
- 150 ml maślanki
- Grzanki:
- chleb razowy
- ząbek czosnku
- pomidor
- szczypta soli
- łyżka oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, pół główki czosnku, kilka świeżych liści laurowych, rozmaryn i 3 łyżki masła. Następnie dodaj kurki, podgrzybki i pieczarki. Całość przypraw solą, pieprzem sosem sojowym. Dodaj jarmuż. Gdy warzywa się podsmażą, wyłącz ogień i dolej śmietankę. Kromki chleba ugrilluj i natrzyj ząbkiem czosnku i dojrzałym pomidorem. Następnie posyp solą i skrop oliwą. Podawaj z grzybami. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W