Młode ziemniaki z grilla
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- kilkanaście młodych
- średniej wielkości ziemniaków
- oliwa do posmarowania
- posiekany świeży rozmaryn
- sól i pieprz do smaku
- patyczki do pieczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i obgotować przez 7-8 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, zostawić by trochę ostygły. Nabijać po trzy na patyczki do szaszłyków, posmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem i piec na grillu przez kilka minut, aż się przyrumienią. Przed podaniem posypać posiekanymi listkami rozmarynu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia międzynarodowa
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W