Oscypek z burakami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni Slow food (odc.8)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 upieczony lub ugotowany burak pokrojony w plastry
- 2 małe oscypki lub 1 gołka
- łyżka borówek ze słoika
- oliwa extra vergine
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie obsmażyć plastry buraka. Kiedy będą gorące dodać łyżkę
borówek, sól, pieprz i zamieszać. Ser usmażyć lub zgrillować . Na gorących,
słodko-kwaśnych burakach układać gorący ser.
borówek, sól, pieprz i zamieszać. Ser usmażyć lub zgrillować . Na gorących,
słodko-kwaśnych burakach układać gorący ser.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W