Omlet makaronowy z grzybowym sosem
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- opakowanie makaronu razowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 g kurek
- 6 pieczarek
- 2 jaja
- 4 plastry długodojrzewającej szynki
- 80 g sera pleśniowego
- małe opakowanie śmietany 18%
- ½ kieliszka białego wina
- ½ pęczka szczypiorku
- garść rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente. Cebulę i czosnek siekamy i smażymy na maśle z przesiekanymi grzybami i szynką. Dodajemy wino, ser, śmietanę, a na koniec przesiekaną rukolę. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Makaron dokładnie cedzimy – musi być suchy. Jaja rozmącamy i dodajemy do nich przesiany szczypior. Na patelni układamy warstwę makaronu i polewamy niezbyt obficie jajem. Kiedy się zetnie, ściągamy placek makaronowy z patelni do środka wlewamy sos i rolujemy. Tniemy rolkę na pół, przekładamy na talerz. Skrapiamy oliwą i gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W