Makaron z serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 250 g makaronu
- 500 ml gorącego sosu beszamelowego
- 50 g startego grujera lub cheddara
- sól i pieprz
- 3 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki tartego parmezanu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj i odcedź makaron. Wymieszaj starty ser z ciepłym beszamelem. Wrzuć makaron. Dopraw solą i pieprzem. Danie jest już gotowe do spożycia. Można je też wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać bułką tartą i parmezanem i piec 15 min w temperaturze 220°C, aż wierzch stanie się złoty i chrupiący.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W