Makaron z serem

Makaron z serem
Oceń przepis:
85 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • 500 ml gorącego sosu beszamelowego
  • 50 g startego grujera lub cheddara
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki tartego parmezanu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj i odcedź makaron. Wymieszaj starty ser z ciepłym beszamelem. Wrzuć makaron. Dopraw solą i pieprzem. Danie jest już gotowe do spożycia. Można je też wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać bułką tartą i parmezanem i piec 15 min w temperaturze 220°C, aż wierzch stanie się złoty i chrupiący.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA