Tarta z truskawkami i rabarbarem
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 500 g rabarbaru
- 65 g cukru
- 125 ml serka mascarpone
- 125 ml kwaśnej śmietany lub crème fraîche
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 gotowy spód ciasta (średnica 25 cm)
- 1 pudełko truskawek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rabarbar włóż do rondla. Dodaj cukier i 2 łyżki wody. Duś, aż zmięknie, czyli około 10 min. Wymieszaj serek mascarpone ze śmietaną i cukrem pudrem. Posmaruj tą mieszanką spód ciasta. Rozłóż rabarbar. Na wierzchu ułóż truskawki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W