Hamburger z wołowiny
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
Składniki:
- 0,5 kg mielonej chudej wołowiny
- ½ cebuli drobno posiekanej
- 2 łyżki siekanej świeżej kolendry
- 4 szczypty mielonej ostrej papryki
- pieprz świeżo mielony
- sól
- 1/3 szklanki bułki tartej
- 1 jajko rozmącone
- ¼ szklanki bulionu wołowego
- 4 bułki ciabatty
- 1 duży pomidor bawole serce bez skórki
- 1 cebula
- 1 ogórek kiszony
- sałata rzymska (kilka liści)
- serek naturalny kremowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso, siekaną cebulę, kolendrę i przyprawy wymieszaj w misce. Dodaj tartą bułkę, jajko i bulion. Wyrób zagniatając ok. 1 minuty, uformuj 4 hamburgery i odstaw na ok. 30 minut, aby się dobrze schłodziły. Hamburgery obsmaż na patelni bez tłuszczu lub grillu i wstaw do piekarnika, aby się dopiekły do ulubionego wysmażenia. Pod grillem piekarnika zrumień przekrojone bułki i posmaruj je serkiem. Na dolną połówkę nałóż sałatę, plastry pomidora, krążki cebuli i plastry ogórka. Na tym ułóż hamburgery, przykryj i podaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W