Placki a la soczewiaki z warzywnym gulaszem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 250 g namoczonej soczewicy
- cebula
- surowy ziemniak
- 1,5 kg obranych i ugotowanych ziemniaków
- sól, pieprz
- jajko
Warzywny gulasz:
- czerwona cebula
- 2 papryczki chilli
- pół małej dyni
- ząbek czosnku
- bakłażan
- słodka papryka, kmin rzymski, kolendra
- sól
- 200 ml mleczka kokosowego
- sok z limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania placków. Soczewicę zmiel dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Razem z soczewicą zmiel również cebulę i ziemniaka. Na koniec dodaj ugotowane w mundurkach i obrane ziemniaki. Dodaj jajko. Całość wymieszaj. Placki smaż na rozgrzanym oleju.
Przygotuj gulasz warzywny. Wszystkie warzywa pokrój. Następnie usmaż je na oliwie lub oleju w następującej kolejności: cebula, czosnek, przyprawy, papryczki, dynia i na końcu bakłażan. Całość posól i zalej mleczkiem kokosowym. Dolej sok z limonki i wymieszaj.
Placki a la soczewiaki podawaj z gulaszem. Smacznego!
Przygotuj gulasz warzywny. Wszystkie warzywa pokrój. Następnie usmaż je na oliwie lub oleju w następującej kolejności: cebula, czosnek, przyprawy, papryczki, dynia i na końcu bakłażan. Całość posól i zalej mleczkiem kokosowym. Dolej sok z limonki i wymieszaj.
Placki a la soczewiaki podawaj z gulaszem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W