Puttanesca
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 10 oliwek
- 3 anchois
- 10-12 kaparów
- ½ cebuli
- 150-200 ml pomidorów pelati
- sól
- cukier
- pieprz do smaku
- 1 ząbek czosnku
- makaron
- natka pietruszki ilość wedle uznania
- masło i olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić na małe cząstki oliwki, anchois i kapary. Na patelni podgrzać masło i oliwę. Wrzucić na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę. Po 3 minutach dodać pokrojone składniki. Zalać wszystko pomidorami pelati i odparowywać ok. 3 minuty. Dodać cukier, sól, pieprz i pokrojony na drobne kawałki ząbek czosnku. Dodać makaron ugotowany al dente. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W