Puttanesca

Puttanesca
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić na małe cząstki oliwki, anchois i kapary. Na patelni podgrzać masło i oliwę. Wrzucić na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę. Po 3 minutach dodać pokrojone składniki. Zalać wszystko pomidorami pelati i odparowywać ok. 3 minuty. Dodać cukier, sól, pieprz i pokrojony na drobne kawałki ząbek czosnku. Dodać makaron ugotowany al dente. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA