Brodetto di pesce
Oceń przepis:
Przygotował:
Matteo Brunetti
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1,5 kg ryb różnych morskich (okoń, sandacz, morszczuk, turbot, dorsz, szprotki)
- 250 g świeżych krewetek
- 200 g białych małych mątw i ośmiorniczek
- 70 g oliwy
- 60 g octu białego winnego
- 500 ml wody
- 50 g cebuli siekanej
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- 150 g koncentratu pomidorowego
- grillowana cytryna i pomarańcz
- chleb do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oczyść wszystkie ryby, lub kup już wyfiletowane i bez łuski. Pokrój je w kawałki.
Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj ocet i poczekaj, aż się zredukuje. Dodaj koncentrat pomidorowy.
Usmaż mątwy, ośmiorniczki i krewetki. Dodaj ryby. Od tego momentu nie mieszaj szpatułką, ale ruszaj patelnią. Posól i popieprz. Jeżeli jest za suche, dolej wody i gotuj przez 15-20 minut. Usmaż chleb na patelni i podaj razem z zupą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W