Skórki kandyzowane

Skórki kandyzowane
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • skórki z 8 pomarańczy
  • 0,5 kg cukru
  • 1 szklanka wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z pomarańczy wykrój ósemki. Zagotuj wodę i obgotuj je 5 minut lub zostaw do namoczenia w zimnej wodzie na całą noc. Z połowy cukru i wody zrób syrop. Gotuj go pięć minut. Zostaw do wystudzenia. Skórki zalej ciepłym, ale nie gorącym syropem. Zostaw na 10 godzin. Zlej syrop dodaj do niego resztę cukru i zagotuj. Skórki zalej bardzo gorącym, ale nie wrzącym syropem. Trzymaj w lodówce lub używaj jak konfiturę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA