Skórki kandyzowane
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- skórki z 8 pomarańczy
- 0,5 kg cukru
- 1 szklanka wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z pomarańczy wykrój ósemki. Zagotuj wodę i obgotuj je 5 minut lub zostaw do namoczenia w zimnej wodzie na całą noc. Z połowy cukru i wody zrób syrop. Gotuj go pięć minut. Zostaw do wystudzenia. Skórki zalej ciepłym, ale nie gorącym syropem. Zostaw na 10 godzin. Zlej syrop dodaj do niego resztę cukru i zagotuj. Skórki zalej bardzo gorącym, ale nie wrzącym syropem. Trzymaj w lodówce lub używaj jak konfiturę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W