Papryka faszerowana fetą
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 1,5 kg niezbyt dużych czerwonych papryk
- 0,5 kg tłustego sera feta
- pęczek tymianku
- główka czosnku
- oliwa z oliwek extra vergine
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Opiec paprykę w mocno nagrzanym piekarniku pod grillem, obracając z każdej strony, około 10 minut. Wyjąć opieczoną i wrzucić do miski, którą należy szczelnie zafoliować. Posiekać tymianek i pokroić ser na małe kawałki. Obtoczyć ser w tymianku. Obrać czosnek. Z wystudzonej papryki zdjąć skórkę i wyjąć gniazda nasienne. Włożyć ser w ziołach do papryki. Podgrzać oliwę. Do wypieczonych w piekarniku słoików włożyć faszerowaną paprykę, dodać czosnek i zalać gorącą oliwą. Stuknąć słoikiem, żeby wyszło powietrze. Zakręcić wygotowanymi pokrywkami i odstawić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W