Ryba pieczona w pergaminie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 4 filety z soli lub z pangi
- 2 pory
- białe części
- pokrojone w paseczki
- 3 łyżki masła
- białe wino
- sól
- pieprz
- czerwony pieprz
- 1 marchewka pokrojona w słupki
- sok i skórka z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pory usmażyć na maśle, dodać przyprawy i białe wino. Gotować, aż płyn odparuje. Rybę posolić, polać sokiem z cytryny i posypać pieprzem, przeciąć w poprzek na pół. Kwadrat pergaminu złożyć na pół. Włożyć 2 kawałki ryby jak w okładkę, przykryć porami i posypać słupkami marchwi. Zwinąć brzeg pergaminu ciasno, formując półokrągły pieróg. Piec 10 - 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Zamiast porów można przykryć rybę cukinią pokrojoną w plasterki i usmażoną z czosnkiem i skórką cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W