Buraki marynowane po grecku
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 4 upieczone lub ugotowane buraki
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml oliwy extra vergine
- ocet z czerwonego wina lub ocet balsamico
- sól
- pieprz
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraki pokroić w plastry lub nieduże półksiężyce. Czosnek rozgnieść lub drobno posiekać. Wymieszać składniki marynaty i połączyć z burakami, odstawić na kilka godzin.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W