Grillowane roladki z bakłażana i sera feta

Grillowane roladki z bakłażana i sera feta
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać oliwę z czosnkiem i skórką z cytryny. Aromatyczną oliwą posmarować plastry bakłażana, opiekać na średnio gorącym grillu 1-2 minuty z każdej strony. Zdjąć plastry z grilla i ułożyć na desce lub na talerzu. Na każdy plaster położyć plaster pomidora, na to plaster sera. Na ser położyć kilka listków bazylii, a na to pokrojone suszone pomidory. Posypać odrobiną świeżo mielonego czarnego pieprzu. Zawinąć plaster bakłażana, zabezpieczyć brzeg wykałaczką. Ostrożnie ułożyć roladki na średnio rozgrzanym grillu. Opiekać 2-3 minuty, obracając, tak, aby roladki równo się podgrzały.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA