Grillowane roladki z bakłażana i sera feta
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- spory bakłażan
- pokrojony w plastry o grubości około 5 mm
- dojrzałe
- mięsiste pomidory
- oliwa
- rozgnieciony ząbek czosnku
- łyżeczka skórki otartej z cytryny
- ser feta lub mozzarella
- listki bazylii
- suszone pomidory
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać oliwę z czosnkiem i skórką z cytryny. Aromatyczną oliwą posmarować plastry bakłażana, opiekać na średnio gorącym grillu 1-2 minuty z każdej strony. Zdjąć plastry z grilla i ułożyć na desce lub na talerzu. Na każdy plaster położyć plaster pomidora, na to plaster sera. Na ser położyć kilka listków bazylii, a na to pokrojone suszone pomidory. Posypać odrobiną świeżo mielonego czarnego pieprzu. Zawinąć plaster bakłażana, zabezpieczyć brzeg wykałaczką. Ostrożnie ułożyć roladki na średnio rozgrzanym grillu. Opiekać 2-3 minuty, obracając, tak, aby roladki równo się podgrzały.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W