Musaka z grillowanych kabaczków, cukinii, mielonego indyka i sera
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 4 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 2 szt. kabaczka
- świeży tymianek
- oliwa
- 2 szt. żółtej cukinii
- 400 g mielonego udźca z indyka
- łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- marchewka
- natka pietruszki
- ser twarogowy
- 3 jaja
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kabaczki pokrój, posól, polej oliwą i dodaj tymianek. Wymieszaj i odstaw. Cukinie posiekaj i przesmaż na maśle, dorzuć czosnek. Dopraw solą, pieprzem i natką. Cukinie połącz z mięsem i tartą marchewką. Dodaj 3 jaja. Dopraw solą i pieprzem. Na grillowanej patelni przesmaż kabaczki i ułóż w brytfance. Na to wyrzuć warzywa z mięsem i ułóż z wierzchu kolejną partię grillowanych kabaczków. Posyp serem i zapiekaj kilka minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia grecka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W