Carpaccio z gruszki, cukinii i pieczarek
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- ½ gruszki
- ½ cukinii
- 3 pieczarki
- sól
- pieprz
- 1 łyżka octu balsamicznego
- oliwa z oliwek
- szczypta cukru
- 2 łyżki prażonego słonecznika
- 1 łyżka sezamu
- ½ łyżeczki czarnuszki
- świeży tymianek
- 2 łyżki startego peccorino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczarki, gruszkę i cukinię kroimy w bardzo cienkie plastry. Następnie bardzo krótko blanszujemy cukinię i pieczarki w gorącej wodzie i przekładamy do miski z zimną wodą. Odsączamy z wody.
Na talerzu układamy na przemian plaster gruszki, cukinii i pieczarki. Przyprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem i solą.
W miseczce łączymy cukier z octem i odrobiną soli. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy energicznie, aż powstanie nam gęsty sos. Skrapiamy nim warzywa, obsypujemy startym serem, czarnuszką, sezamem i prażonym słonecznikiem.
Na talerzu układamy na przemian plaster gruszki, cukinii i pieczarki. Przyprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem i solą.
W miseczce łączymy cukier z octem i odrobiną soli. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy energicznie, aż powstanie nam gęsty sos. Skrapiamy nim warzywa, obsypujemy startym serem, czarnuszką, sezamem i prażonym słonecznikiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W