Maślana bułka z kiszonymi burakami i kozim serem z pesto
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 4 bułki maślane
- masło do smażenia
- 4 kiszone buraki
- 1 marchewka
- ser kozi, najlepiej twardy
- ¼ szklanki orzechów ziemnych niesolonych
- 2 garści kiełków kolendry
Pesto:
- 4-5 łyżek obranych pistacji
- 2 garści rukoli
- garść rukwi wodnej
- 2 garści roszponki
- 3 łyżki miodu
- 4 łyżki soku z cytryny
- olej rzepakowy tłoczony na zimno
- 2 ząbki czosnku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraki pokrój w długie i cienkie zapałki, podobnie zrób z marchewką.
Pokrojone warzywa wymieszaj z pokruszonym serem kozim i uprażonymi orzeszkami ziemnymi.
Pistacje zmiksuj ze wszystkimi składnikami pesto. Dolewaj tyle oleju, aż powstanie sos. Dopraw solą.
Bułkę rozetnij i wewnętrzną stroną przesmaż na maśle. Dolną część bułki posmaruj pesto i nałóż sporą ilość pokrojonych buraków i marchewki z serem. Na wierzch ułóż kiełki. Podawaj, póki ciepłe. Smacznego!
Pokrojone warzywa wymieszaj z pokruszonym serem kozim i uprażonymi orzeszkami ziemnymi.
Pistacje zmiksuj ze wszystkimi składnikami pesto. Dolewaj tyle oleju, aż powstanie sos. Dopraw solą.
Bułkę rozetnij i wewnętrzną stroną przesmaż na maśle. Dolną część bułki posmaruj pesto i nałóż sporą ilość pokrojonych buraków i marchewki z serem. Na wierzch ułóż kiełki. Podawaj, póki ciepłe. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W