Bułka zapiekana z mozzarellą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 ½ łyżek oliwy dobrej jakości
- około 16 kromek bagietki
- około 16 plastrów mozzarelli (około 180 g)
- około 16 płatków czosnku (skrojonych obieraczką do warzyw z 2-3 ząbków)
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- około 12 marynowanych czarnych oliwek
- bez pestek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 220-u stopni C. Do żaroodpornego naczynia wlać 1 ½ łyżki oliwy i równomiernie rozprowadzić po dnie. Ułożyć pojedynczą warstwę z kromek bułki. Przycisnąć, aby wchłonęły nieco tłuszczu. Obrócić i ponownie ułożyć z nich pojedynczą warstwę tak, aby były pokryte tłuszczem z obu stron. Na kromkach położyć po plastrze sera i płatku czosnku. Posypać solą i pieprzem. Skropić pozostałą 1 łyżką oliwy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W