Krewetki w cieście kataifi

Krewetki w cieście kataifi
Oceń przepis:
96 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 20 oczyszczonych dużych krewetek
  • 1 opakowanie ciasta kataifi
  • 250 g stopionego masła
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • 1 łyżka posiekanych pistacji
  • 1 łyżka prażonego, mielonego kminu
  • 1 łyżka prażonej, mielonej kolendry
  • patyczki do szaszłyków

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Każdą krewetkę nabić na patyk do szaszłyków.
Paski ciasta rozłożyć płasko na desce do krojenia. Skropić masłem, posypać pistacjami, papryką, kminem i kolendrą. Każdą krewetkę owinąć przyprawionym ciastem i przełożyć na blachę. Piec przez 8-10 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem lekko przestudzić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA