Krewetki w cieście kataifi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 20 oczyszczonych dużych krewetek
- 1 opakowanie ciasta kataifi
- 250 g stopionego masła
- 1 łyżka wędzonej papryki
- 1 łyżka posiekanych pistacji
- 1 łyżka prażonego, mielonego kminu
- 1 łyżka prażonej, mielonej kolendry
- patyczki do szaszłyków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Każdą krewetkę nabić na patyk do szaszłyków.
Paski ciasta rozłożyć płasko na desce do krojenia. Skropić masłem, posypać pistacjami, papryką, kminem i kolendrą. Każdą krewetkę owinąć przyprawionym ciastem i przełożyć na blachę. Piec przez 8-10 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem lekko przestudzić.
Paski ciasta rozłożyć płasko na desce do krojenia. Skropić masłem, posypać pistacjami, papryką, kminem i kolendrą. Każdą krewetkę owinąć przyprawionym ciastem i przełożyć na blachę. Piec przez 8-10 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem lekko przestudzić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W