Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno

Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.3)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Patyczki do szaszłyków namoczyć na 15 minut. Starty imbir wymieszać z posiekaną bazylią. Papryczki z szypułkami przekroić wzdłuż, ale nie do końca i wyjąć pestki. Na każdej krewetce ułożyć odrobinę mieszanki imbirowo - bazyliowej, powciskać też trochę mieszanki do papryczek. Krewetki i papryczki posmarować miękkim masłem, tak, by wymieszało się z imbirem i bazylią. Na patyczek wbić krewetkę, przekłuwając ją z jednej strony w poprzek, tak by zwisała, a następnie, w ten sam sposób, papryczkę. Potem wbijać kolejno krewetki i papryczki, aż do końca patyczka (zostawiając parę centymetrów z każdej strony). Drugim patyczkiem przebić krewetki i papryczki od strony „zwisających” końców, tak, by powstało coś w rodzaju drabinki z patyczków, ze „szczebelkami” z krewetek i papryczek. Na końce patyczków można wbić pomidorki. Posypać pieprzem i solą, piec na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej pięć minut, przewracając po 3 minutach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA