Kotlety rybne z surówką z czerwonej cebuli i mango

Kotlety rybne z surówką z czerwonej cebuli i mango
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Surówka z czerwonej cebuli z mango:
Sos:
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 ząbek czosnku, zgnieciony przez praskę
  • 4 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 4 łyżki wrzątku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj kotlety. Rybę, boczek i odciśniętą bułkę przepuść przez maszynkę.
Do masy dodaj jajka, sól, pieprz i dokładnie wszystkie składniki wymieszaj.
Z masy uformuj kotleciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym smalcu.
Przygotuj surówkę.
Cebulę pokrój w krążki, posyp lekko solą i delikatnie zgnieć dłońmi, aż zmięknie. Następnie wymieszaj ją z musztardowcem, porwanymi ziołami i chilli.
Mango potnij na zapałki i dodaj do sałatki.
Składniki sosu umieść w miseczce i wymieszaj, aż się połączą. Odstaw na 20 minut, żeby się przegryzły. Gotowym sosem zalej surówkę w misce i wszystko posyp sumakiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA