Halloumi z grilla z warzywami

Halloumi z grilla z warzywami
Oceń przepis:
240 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC gotowania - kuchnia grecka (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka
Ilość osób:
2

Składniki:

Do podania:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser kroimy w ok. 1 cm plastry, skrapiamy oliwą i posypujemy płatkami chili. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy ok. 3 minut z jednej strony, aż się zezłoci. Następnie odwracamy, lekko polewamy miodem, obsypujemy sezamem i grillujemy, aż druga strona będzie ładnie zarumieniona.

W tym czasie na talerzu układamy rukolę, cebulę kroimy w cienkie piórka, pomidorki kroimy na pół, a ogórki kroimy obieraczką na długie plastry. Układamy warzywa na rukoli, doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Na wierzch nakładamy plastry sera i lekko całość skrapiamy cytryną. Serwujemy od razu, najlepiej z lekko zgrillowanymi kawałkami pity.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA