Zapiekany łosoś z brokułami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- filet z łososia
- 1 op. tłustej śmietanki ok. 200 ml
- pesto czerwone lub zielone
- sól, pieprz
- brokuły mrożone lub świeże
- 2 ząbki czosnku
- sok z ½ cytryny.
- świeżo mielony pieprz
- ew. starty parmezan
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łososia nacieramy świeżo mielonym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy w formie do pieczenia skórą do dołu. Nakładamy na niego 2 łyżeczki pesto i rozsmarowujemy po całości. Na około układamy różyczki brokułu. Doprawiamy solą. Czosnek szatkujemy drobno i posypujemy brokuły i rybę. Całość przykrywamy śmietaną i serem. Zapiekamy ok. 40 minut w temp. 180 stopni do czasu, aż brokuły będą miękkie i łosoś dojdzie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W