Kurczak pieczony z chorizo

Kurczak pieczony z chorizo
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200°C. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Ułożyć na niej kawałki kurczaka, chorizo, oliwki, pomidory, oregano, cytrynę i czosnek. Skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Podrzucić, żeby składniki się wymieszały. Piec 30-35 minut, aż kurczak będzie gotowy, a chorizo chrupiące. Przed podaniem usunąć ósemki cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA