Marchewka z curry i migdałami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 2 szklanki mrożonej marchewki baby
- 3 łyżki masła
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- garść migdałów bez skórki
- curry
- cukier
- sól
- pieprz
- świeża kolendra
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchewki obsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać sok pomarańczowy i gotować, aż marchewki zmiękną, a sok odparuje. Dodać curry, migdały, cukier, sól i pieprz do smaku. Podawać ze świeżą kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W