Sałatka Olivier
Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 3 ugotowane marchewki
- 2 ugotowane pietruszki
- 1 mały ugotowany seler
- 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe
- 1 cebula
- 2 jaja na twardo
- 1 jabłko
- 1 puszka groszku konserwowego lub 400 g groszku mrożonego
- 1-2 ugotowane w mundurkach ziemniaki
- 300-400 g gotowanego mięsa: wołowiny lub kurczaka
Sos:
- 1 słoik majonezu
- sól
- pieprz
- kilka łyżek kwaśnej śmietany
- ząbek czosnku
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gotowane warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone mięso i pozostałe składniki. Siekamy ogórki i jaja na twardo. Mieszamy składniki sosu, polewamy nim sałatkę i mieszamy jeszcze raz. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W