Sałatka z czarnej fasoli ze złotymi pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni Święta (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 2 garście czarnej fasoli
- 4 żółte pomidory
- oliwa extra vergine
- sok z cytryny
- miód
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- cukier
- skórka otarta z cytryny
- łyżka posiekanej naci kolendry
- łyżka posiekanej naci pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na blasze wyłożonej pergaminem ułożyć jak najcieńsze plasterki pomidorów. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem, obłożyć cieniutkimi plasterkami czosnku i posmarować oliwą. Piec w temperaturze 100-120 stopni C, tak długo aż pomidory wysuszą się i staną kruche. Ostudzić.
Fasolę namoczyć, ugotować z listkiem laurowym, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Ostudzoną fasolę doprawić winegretem z soku cytrynowego i miodu oraz oliwy, skórki cytrynowej i świeżych ziół. Moc winegretu zależy od własnych upodobań. Doprawioną sałatkę dekorować plasterkami pomidorów.
Fasolę namoczyć, ugotować z listkiem laurowym, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu. Ostudzoną fasolę doprawić winegretem z soku cytrynowego i miodu oraz oliwy, skórki cytrynowej i świeżych ziół. Moc winegretu zależy od własnych upodobań. Doprawioną sałatkę dekorować plasterkami pomidorów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W