Sałatka z pieczonej marchewki z tofu w dressingu sojowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki:
8 marchewek
2 łyżki miodu
3 łyżki sos sojowego jasnego
3 ząbki czosnki
3 łyżki świeżo siekanej kolendry
sok z połowy cytryny
3 łyżki oleju
1 kostka tofu
garść kiełków słonecznika
garść prażonych pestek słonecznika
Przygotowanie:
Obrane marchewki kroimy wzdłuż na 4 i pieczemy do zezłocenia. W tym czasie przygotowujemy dressing. Łączymy miód z sokiem z cytryny, sosem sojowym i utartym czosnkiem i powoli wlewamy olej cały czas mieszając. Doprawiamy siekaną kolendrą. Tofu kroimy w grubą kostkę. Łączymy wszystkie składniki i podajemy dekorując kiełkami słonecznika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W