Carpaccio z buraków z ricottą i ziołami

Carpaccio z buraków z ricottą i ziołami
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj buraki, nakłuj je. Włóż do sakiewki z folii aluminiowej, oprósz solą, pieprzem, skrop octem balsamicznym i oliwą, szczelnie zakręć folię i wstaw buraki do gorącego piekarnika na 3 godziny.
Zetrzyj skórkę z cytryny, posiekaj zioła. Wymieszaj serek z ziołami i skórką cytrynową. Dopraw solą, pieprzem i oliwą cytrynową. Posiekaj i upraż orzechy na suchej patelni. Buraki po upieczeniu, ostudź, obierz i zetrzyj na cienkie plastry na tarce szczelinowej, zwanej mandoliną. Ułóż na półmisku. Skrop octem i oliwą. Przed podaniem posmaruj pastą z ricotty, posyp orzechami, oprósz pieprzem, solą i skrop oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA