Domowe kiełbaski jagnięce z sałatką z ogórków

Domowe kiełbaski jagnięce
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieloną łopatkę przełóż do miski. Do mięsa dodaj kmin, pastę harissa, pieprz, suszoną paprykę, łyżkę smalcu, zmiażdżony czosnek i sól. Dolej wodę i wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy.
Jelita nałóż na specjalną nakładkę do maszynki, która mieli mięso, i na końcu zawiąż supeł. Następnie powoli przepuść mięso przez maszynkę, formując kiełbaski.
Przed włożeniem kiełbasek do wody delikatnie je ponakłuwaj. Kiełbaski gotuj w wodzie ok 15–20 minut.
W tym czasie przygotuj sałatkę. Z ogórka usuń gniazda nasienne, pokrój i przełóż do miski.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i papryczkę chilli. Dodaj owoce granatu, sok z cytryny, kolendrę, miętę, kminek i jogurt naturalny. Wszystkie składniki porządnie wymieszaj.
Kiełbaski podawaj z sałatką. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA