Omlet z wędzoną jagnięciną i serem Jarlsberg
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 12)
- Rodzaj dania:
- Dania z jagnięciny i baraniny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 100 g wędzonki z jagnięciny
- 4 jajka
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 10-cm kawałek pora – pokroić cienko
- 100 g sera Jarlsberg, pokrojonego w małą kostkę
- 2 łyżki masła
- natka pietruszki – do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obrać i pokroić cebulę i ziemniaki, usmażyć na maśle do miękkości. Dodać połowę wędzonki, pokrojonej w kostkę, smażyć przez kolejną minutę.
Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, wlać na patelnię, smażyć, przegarniając widelcem od brzegów do środka, aż masa jajeczna będzie na wpół ścięta. Dodać ser i pokrojony por. Przykryć pokrywką, smażyć do całkowitego ścięcia. Omlet podawać przybrany listkami pietruszki i pozostałymi kostkami wędzonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z jagnięciny i baraniny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W